Ondernemen Haarlemmermeer

Your Support Heroes, aanpassen is de sleutel voor een goed ondernemerschap

Als we nadenken over wat de belangrijkste eigenschap is waarover een goede ondernemer moet beschikken, dan komen we uit op: aanpassingsvermogen. Als ondernemer krijg je steeds te maken met veranderingen die je al dan niet in de hand hebt.

Om een succesvol bedrijf uit te bouwen over de jaren heen, zal je aanpassingsvermogen dus getest worden. Hoe overkom je bepaalde problemen en hoe snel zie je oplossingen?

Covid-19 als flinke test

De pandemie is een serieuze test geweten voor heel wat ondernemers. Lockdowns, strenge maatregelen, … ongeacht de sector waarin je zat, je kreeg te maken met flinke hindernissen. Wie niet flexibel en oplossingsgericht te werk ging, was er aan voor de moeite. Denk maar aan de horecazaken die snel begonnen met afhaalmaaltijden klaar te maken zodat hun restaurant en bijhorend personeel aan het werk kon blijven.

Lokale initiatieven

Niet alleen de oplossingsgerichtheid van de ondernemers was bewonderingswaardig. Ook de oprichting van tal van lokale initiatieven om de lokale ondernemingen te ondersteunen, gaf een serieuze boost. En omgekeerd. Want met initiatieven als Hartelijk Haarlemmermeer waarbij lokale maaltijden werden gedoneerd aan de voedselbank, zetten ondernemingen zich ook op maatschappelijk vlak in. Ook bloemen en cadeautjes werden geschonken aan onder meer Stiching Make a Child Happy.

Krijg support

Het aanpassingsvermogen is dus erg aanwezig geweest tijdens de pandemie. Kan je met jouw onderneming wel een duwtje in de rug gebruiken op dit vlak? Dan staat Your Support Heroes voor je klaar met advies voor de groei van je onderneming.

Picture credits: Arjan Broek, foto is gemaakt in opdracht van Onderneemin