Ondernemen Haarlemmermeer

The Farm Kitchen - Laat je verwonderen door wat de aarde schaft!

Oprichter van The Farm Kitchen Xander Meijer en Chef en mede-oprichter Jonathan Karpathios nodigen je van harte uit voor een eetervaring.

De partner van Vastgoed Haarlemmermeer, The Farm Kitchen - Laat je verwonderen door wat de aarde schaft!

Het grootste misverstand over plant-based voedsel is, volgens oprichter van The Farm Kitchen Xander Meijer, dat je compromissen moet sluiten. Terwijl de grootste winst juist is dat je je echt laat voeden en je je leven op diverse vlakken verrijkt. Samen met chef en mede-oprichter Jonathan Karpathios nodigt Xander je van harte uit om dát eens te komen ervaren.

“Goed eten verbindt. De plek waar gegeten wordt moet het hart zijn van je werkplek, dat was het uitgangspunt voor Jonathan en mij bij het opzetten van de The Farm Kitchen in het op alle gebied energieopwekkende Pharosgebouw gelegen op bedrijvenpark Beukenhorst zuid in Hoofddorp. Dat goede eten komt vanzelfsprekend van passievolle boeren uit de buurt die regeneratief landbouwen. Zo eet de hele buurt vanuit een voedend voedselsysteem en werken we samen aan een betere aarde met minder CO2-uitstoot.”

Impact maken uit gevoeligheid

“Ik heb mezelf altijd als een zondagskind beschouwd, het leven is relatief mild voor me geweest. Misschien dat ik het daardoor als een roeping voel om te laten zien dat het wél kan: gezond ondernemen, waarbij we zowel de natuur als de mensen goed voeden. Al is het ‘maar’ stappen maken in de wee!outen die er rondom duurzaam omgaan met de aarde en de voedselvoorziening zijn gemaakt. Toen ik op mijn 28e verhuisde naar een nieuwbouwappartement, bleek dat negatieve invloed te hebben op mijn immuunsysteem. Ik kreeg meer last van astma en kreeg allerlei overgevoeligheden, ook van voedsel. Toen viel het kwartje, ik realiseerde me dat puur eten de basis moet zijn. Dat we afscheid moeten nemen van alle gif die letterlijk en "figuurlijk in de voedselketen wordt gebruikt. Die missie heb ik in mijn carrière, onder meer bij grote ondernemingen als Zonnatura en natuurwinkels, ook altijd in mijn achterhoofd gehouden. Deze nieuwe stap met The Farm Kitchen, met Jonathan en het hele team, is zo fenomenaal leuk en staat zo voor alles wat ik wil uitdragen! Ik word er oprecht blij van dat we binnenkort de Tweede Kamer mogen laten ervaren hoe delicious plant-based voedsel is en dat cateraar Compass Group belangstelling heeft om ons concept uit te rollen. Dat we met Pharos als vlaggenschip andere ondernemingen de weg kunnen wijzen, kunnen laten zien wat er al is, vervult me met trots.”

De AGV voorbij

“Dat de tijd rijp is voor nieuwe fenomenen in food, dat merk je in alles. In een nieuwe wereld eten we echt anders en ligt er meer op je bord dan een saai stukje vlees, wat piepers en de standaard boontjes. Iedereen laten genieten van rijke smaken, kleuren en geuren en van wat de natuur ons in al haar gewassen geeft, is echt ons doel. Jonathan kookt spannend en in onze salades zitten minimaal 7 verschillende groenten, van dat idee alleen al word je toch blij? Ik daag iedereen uit de verwachtingen van een maaltijd eens los te laten en bij ons te komen eten. Bij The Farm Kitchen eet je tijdens de lunch de dagelijkse oogst van het land. En zo maak je echt kennis met “Earth’s own cuisine”. Maar ook ondernemers die het anders willen gaan doen, maar nog niet weten hoe, nodigen we van harte uit eens langs te komen. Met liefde denken we met je mee!”