Restaurant Lieveling kijkt terug op een creatieve periode
Iedereen die in Haarlemmermeer woont heeft er wel al eens gegeten, of op zijn minst over gehoord. Restaurant Lieveling staat niet alleen bekend om zijn voortreffelijke keuken, maar ook zijn unieke ligging aan de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Het restaurant wordt gerund door Yordy Hoogland, en dat al sinds 2014.
Lockdown
Heel wat horecazaken zullen zich 2020 anders hebben voorgesteld. Dat geldt ook voor Yordy Hoogland, eigenaar van restaurant Lieveling. Met zijn zaak zat hij net in een positieve periode. Zowat het hele jaar was hij volgeboekt met huwelijken, feesten en zakelijke diners. En toen kwam Covid-19 er met de bijhorende lockdown. ´Van de ene dag op de andere was het de zaak sluiten en alle reservaties annuleren. Een behoorlijke streep door onze rekening.´. Maar Yordy onderstreept dat creativiteit een belangrijke eigenschap is voor een ondernemer. Zo begon hij al vrij snel met afhaalmaaltijden en leveringen aan huis om in te spelen op de situatie, en maakte hij van de gelegenheid gebruik om het pand van een grondige schoonmaak te voorzien en nieuwe ideeën uit te werken.
Het zorgde ervoor dat het restaurant er piekfijn uitzag als het opnieuw de deuren mocht openen op 1 juni. Volgens de maatregelen van het RIVM, waardoor het nog niet was zoals het zou geweest zijn, maar beetje per beetje kwamen de reservaties terug binnen. Al bleef het voor feesten en huwelijken wachten tot 2021.
Meer op de voorgrond
In principe is Yordy steevast bezig op de achtergrond met het organiseren van dergelijke evenementen. Dat dit nog niet kon, zorgde ervoor dat hij meer te zien was in de zaak. Hoewel hij het erg leuk vond om meer contact te hebben met de klanten, hoopt hij dat het binnenkort allemaal wel weer kan. Restaurant Lieveling is nu eenmaal een zeer representatieve locatie voor events. Daarnaast staat hij met zijn zaak ook altijd open voor samenwerkingen. Zo blikt hij tevreden terug op een samenwerking met het programma Make a Wish waarbij ze hielpen met het realiseren van een droom van zieke kinderen.
Gastvrijheid is een sterke troef
Volgens bedrijfsleider Lisa Bergman komen de gasten na deze moeilijke periode net terug om te genieten van de gastvrijheid die ze aangeboden krijgen. Restaurant Lieveling staat gekend om zijn uitstekende service waarbij de bediening niet alleen attent, maar ook gastvrij is. Hierdoor konden ze terugblikken op een al bij al geslaagd hoogseizoen en is het voor hen nu weer tijd om na te denken over nieuwe opties in de toekomst. Als ondernemer is niets vanzelfspreken en is het altijd zoeken om opnieuw te verrassen, zo stelt ze.
Restaurant Lieveling is dagelijks open vanaf 10u voor gebak, koffie, lunch of diner.