Ondernemen Haarlemmermeer

Renault Nieuwendijk, een begrip in de Haarlemmermeer

We spreken Martijn van Kampen, Fleet Sales Manager van Renault Nieuwendijk, in de nieuwste vestiging van het bedrijf in Amsterdam Zuid-Oost. De energie en het enthousiasme waarmee Martijn vertelt over het bedrijf, zijn klanten en over de maatschappelijke verantwoordelijkheid die het bedrijf neemt, werkt aanstekelijk.

Luisteren vanuit oprechte interesse

Het toverwoord om de zakelijke markt goed te kunnen bedienen is volgens Martijn ‘luisteren’. Alleen wanneer je luistert vanuit oprechte belangstelling en interesse in de klant, kun je zijn specifieke behoeften achterhalen. “We komen pas met een oplossing nadat we de behoeften en mogelijkheden samen hebben geïnventariseerd en dus niet andersom”, aldus Van Kampen. De goede reputatie die het bedrijf in de loop van de tijd heeft opgebouwd, is het bewijs dat deze manier van werken gewaardeerd wordt.

Doorgroeien

Renault Nieuwendijk is een bedrijf dat met beide benen op de grond blijft staan. Het familiebedrijf werd in 1980 opgericht en groeide gestaag en op verantwoorde wijze door naar inmiddels acht vestigingen. Het bedrijf wil verder doorgroeien en ziet wat dit betreft vooral de groei in de nog steeds toenemende vraag naar elektrisch rijden. “Gemeentes en sociale werkplaatsen zijn toch gaan kijken naar andere oplossingen hoe ze hun mobiliteitsvraagstukken op een juiste manier kunnen gaan inrichten”, merkt Van Kampen. “Elektrisch is dus best een hot item op dit moment.”

Renault heeft veel kennis en expertise van elektrisch rijden. Het merk was één van de eersten die begon met het ontwikkelen van elektrische auto’s. Tien jaar geleden, toen elektrisch rijden nog relatief in de kinderschoenen stond, leverde Renault Nieuwendijk al elektrische auto’s aan de gemeente Haarlemmermeer.

Ook de komst van nieuwe modellen levert een significante bijdrage aan de groei van het bedrijf. Wat de zakelijke markt betreft zijn de Renault Express en de Renault Master erg populair. Deze laatste kan nu ook worden geleverd met een hijskraan, kiep- of kantelbak. Ook de Dacia Spring, de eerste betaalbare elektrische auto (vanaf € 18.000,-), kan rekenen op veel zakelijke belangstelling en is daarnaast ook gewild bij particulieren die de overstap naar elektrisch rijden willen maken. De hybride Renault Arkana kan de concurrentie met o.a. de BMW X6 en X4 met gemak aan en is veel voordeliger dan de Duitse concurrent. Zo heeft Renault Nieuwendijk voor elk wat wils.

Trots op maatschappelijke verantwoordelijkheid

Van Kampen is niet alleen trots op de zakelijke inspanningen en resultaten van het bedrijf. Minstens zo trots is hij op het MVO-gezicht van Renault Nieuwendijk. Zo ontving de Regenboog-groep uit Amsterdam een cheque ter waarde van € 6.610,-. De Regenboog groep is een instelling die daklozen opvangt, kleding en maaltijden verstrekt, maar ook de gelegenheid geeft om daklozen hun spullen te laten wassen en hun creativiteit te tonen. Het geschonken bedrag wordt besteed aan een heftruckcursus voor daklozen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en hun leven weer richting te geven.

Renault Nieuwendijk heeft vestigingen in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam Wes en Zuidoost, Hillegom, Hoofddorp, Uithoorn en Zaandam.

Renault Niewendijk is o.a. gevestigd op bedrijventerrein Graan voor Visch-Zuid