Ondernemen Haarlemmermeer

Ondernemend Hoofddorp viert jubileum

Ondernemend Hoofddorp werd opgericht op 6 oktober 1976 als Ondernemers Vereniging Hoofddorp (OVH). In eerste instantie waren hoofdzakelijk de winkeliers lid, later vond er een splitsing plaats. Vandaag de dag bestaat het ledenbestand uit een aantal winkeliers en veel ondernemers uit het mkb en zzp’ers.

“Belangenbehartiging, netwerken en gezelligheid. Daar draait het om”, vertelt voorzitter Dick Hulsebosch. “Wij bieden onze leden de mogelijkheid om te netwerken en contacten uit te breiden. Daarnaast organiseren wij ook inhoudelijke bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken. De vereniging telt zo’n 250 leden en bijna alle branches zijn er in vertegenwoordigd. Als zelfstandig ondernemer is het fijn om af en toe ervaringen en adviezen met andere ondernemers uit te wisselen. Dat kan uitstekend binnen Ondernemend Hoofddorp.”

Op de plank Dick vervolgt: “Het laatste jaar viel er door corona alleen weinig te organiseren. Als er even een gelegenheid was, dan werd er ook direct iets gedaan. We hebben een aantal kleine lunchbijeenkomsten gehouden, maar dat hield op toen de horeca moest sluiten. Acht jaar lang hebben wij een congres georganiseerd. Ook dat kon vorig jaar niet doorgaan en zo liggen er heel veel evenementen ‘op de plank’ voor als het straks wel weer mag. Het zou toch wel leuk zijn als we in oktober, want dan bestaan we 45 jaar, weer iets mogen organiseren. Nu doen we het met kleine lunchwandelingen en dat is ook heel leuk.”

Omdat er vorig jaar bijna niets kon worden georganiseerd, werd begin december een bijzondere actie op touw gezet. Alle leden ontvingen een bedrukte fles Cava én een horecabon ter waarde van 45 euro, te besteden bij de aangesloten horeca-leden. Het werd door de leden én de lokale horeca bijzonder gewaardeerd.

Ook lid worden? “Waarom niet? Wij denken dat het voor ondernemers nuttig en leuk is om af en toe samen te sparren. Jij bent goed in je vakgebied, een ander is weer een expert in zijn vakgebied. Door elkaar te ontmoeten, kun je elkaar en elkaars netwerk versterken. Zo sta je nooit alleen met je eventuele vragen en ideeën”, besluit Dick.

“Daarnaast is het gewoon leuk om elkaar in informele sfeer te ontmoeten. Samen het glas heffen, bij te praten en van elkaar te leren. We merken dat veel ondernemers van totale vreemden goede kennissen en soms zelfs zakenpartners zijn geworden. Dat is kenmerkend aan onze club: leden gunnen elkaar veel.”