Ondernemen Haarlemmermeer

Doelen Coach Service - Altijd vooruitdenken!

Doelen Coach Service is een familiebedrijf dat al meer dan 95 jaar met hart en ziel gasten vervoert. Grote congressen, evenementen, schoolreisjes, personeelsfeestjes, maar ook andersoortige aangelegenheden zoals bruiloften of begrafenissen, wij kunnen bij iedere gelegenheid het personenvervoer verzorgen.

De touringcar en taxi zijn en blijven belangrijke onderdelen in de hospitality sector. Dagen vol hectiek, iedere dag anders, ik hou ervan. Tot eind februari 2020 stond onze planning dagelijks volledig volgeboekt, de telefoon roodgloeiend en waren al onze chauffeurs van touringcars en taxi’s vele uren op pad. Maar corona gooide ook bij ons enorm veel roet in het eten. Zware tijden braken aan waarin ik altijd heb geprobeerd positief te blijven. Ik ben uitgegaan van onze eigen kracht en creativiteit.

Afgelopen periode

Onze branche zat tijdens dit tijdperk in een diep dal. Niet alleen Doelen Coach Service maar ook collega-bedrijven hebben het zwaar gehad. Meestal zijn dit familiebedrijven, dat geldt ook voor ons. Vaak genoeg heb ik met mijn broers en managers om de tafel gezeten met de vraag: wat te doen?! Alle musea, theaters, parken en restaurants bleven lang dicht, mensen moesten thuisblijven, er was geen vervoer nodig en ik heb het heftige besluit moeten nemen om gedeeltelijk in te krimpen. Om mensen waar je jarenlang mee samenwerkt teleur te stellen was erg heftig. Dan is zaken doen hard en moeilijk.

Aanpakken!

Zoals iedereen roept: “nog even volhouden, het einde is in zicht!” Gelukkig hebben we met het kleinere team er alles aan gedaan om creatief te zijn in deze tijd. Wij zijn ook gaan kijken naar andere mogelijkheden: het kantoor werd bezet door één planner en één reserveringsmedewerker voor de dagelijkse ritten. Personeel dat niet direct nodig was is tijdelijk elders gaan werken in de regio bij CTS Group, OTTO Bagger- en Grondwerk, Banketbakkerij Hulleman, GGD Test- straat en Zorgcentrum Zonnehuisgroep. Deze flexibiliteit van het personeel was enorm belangrijk en heeft veel van iedereen gevergd. Het feit dat ze dit voor het bedrijf hebben gedaan zegt veel over onze mentaliteit.

Nieuwe ontwikkelingen

Langzaamaan gaan er weer deuren open en onze branche krijgt weer mogelijkheden om te rijden en te organiseren. Met onze nieuwe website en Incentive afdeling gaan we o.a. onze zakelijke markt aanboren en uitnodigen om bedrijfsuitjes door ons te laten verzorgen. Met de klant gaan wij om de tafel zitten en nemen alle wensen door om een programma-op-maat te maken. We hopen met dit nieuwe product onze klanten een extra service te bieden. Kijk gerust op onze vernieuwde website; www.doelen.net. Er gebeurt weer van alles bij de touringcar-en taxi afdeling. Iedereen wil weer graag op pad dus ons planbord vult zich gestaag, voor de komende maanden én volgend jaar. Dat zie ik graag als ondernemer; opkrabbelen en doorgaan! Altijd vooruitdenken, dat is mijn credo.

Mijn kernwoorden zijn: verbondenheid en vertrouwen

Tot slot

Iedereen die mij kent weet dat mijn kernwoorden zijn: verbondenheid en vertrouwen. Met dit betrokken team en deze ervaring ‘bijna’ achter de rug, kijken wij weer vooruit. Ik ben een optimistisch mens en geloof in dit bedrijf. Dit jaar heb- ben wij zelfs een prachtige nieuwe 57-persoons touringcar aangeschaft! Dat wij door deze heftige tijden gekomen zijn maakt mij trots en ik wens de gehele branche personenvervoer vanaf nu weer veel veilige kilometers toe.