Ondernemen Haarlemmermeer

De Heroes van MeerWaarde - Natural Hero Roxanna Booms

De heroes van MeerWaarde vertellen hun verhaal. Wij stellen aan u voor Natural Hero Roxanna Booms - “Anderen helpen maakt mij gelukkig!”

“Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander, dat doe je ook voor jezelf. Bijvoorbeeld om jezelf te ontwikkelen, iets nieuws te leren of om van betekenis te zijn. Uit het ondersteunen van vrijwilligers van maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer haal ik iedere dag veel voldoening. De focus van mijn werk bij de VrijwilligersCentrale van MeerWaarde ligt op het organiseren van workshops en trainingen. Dit doe ik namens de VrijwilligersAcademie, waar vrijwilligers, vrijwilligerscoördinatoren en vrijwillig besturen veelal kosteloos hun kennis kunnen verbreden Het is

zo mooi om te zien wat vrijwilligerswerk mensen brengt. Sociale contacten, een opstap naar een betaalde functie, invulling van je dag, het besef dat je echt iets voor een ander kunt doen… dat wil ik aan zoveel mogelijk mensen doorgeven.

Dat ik met mijn werk anderen kan aanzetten en inspireren tot ontwikkeling en kan laten zien wat het met je doet als je op de juiste plek zit, is heel fijn. Ik laat dat ook aan de buitenwereld zien in interviews en video’s. Ook het organiseren van kennis- en inspiratiebijeenkomsten voor vrijwilligerscoördinatoren geeft mij veel energie. Ik kan niet wachten tot we wat meer fysiek bij elkaar kunnen komen. We hebben dat gemis in de afgelopen periode wel heel creatief opgelost met online bijeenkomsten. Ik denk dat we die er ook in gaan houden, maar face-to-face meetings blijven ook belangrijk, daar zit net dat informele bij waardoor je mensen echt leert kennen. Dus die combinatie zoeken we zeker op. Zo willen we in het najaar starten met Vitamine V-sessies, waarin we echt vanuit de vraag werken, samen met vrijwilligersorganisaties. Juist heel goed om elkaar te helpen en dat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

In mijn vrije tijd ben ik imker. Geweldig om met zulke bijzondere beestjes bezig te zijn. Ik geef ook af en toe les op basisscholen over het leven van de bijen. Ik word gewoon blij van kennisdelen en verwonderen. Ik ben daarbij graag de verbindende factor. Daar zit natuurlijk een mooie metafoor met mijn werk in. Ik voel dat ik een bijdrage lever aan het geluk van anderen. Dat dagelijks doen bij een organisatie met passievolle, gedreven mensen, daar ben ik ontzettend trots op!”